Categorieën
Nieuws Portfolio

Video: Showroom DPL Europe

Header

DPL Europe is al jarenlang dé leverancier als het gaat om professionele verlichting. Om geïnteresseerden te kunnen laten zien wat verschillend licht onder diverse omstandigheden groot verschil kan maken, is begin 2012 een grote showroom geopend om dit te kunnen laten zien. Bezoekers starten de rondleiding door deze showroom met een kleine show, bestaande uit licht, geluid en video. Deze video’s heeft Eripma in opdracht van AV SyncWorks mogen maken.

Het project bestaat uit twee onderdelen; een lange wand waarop drie video’s een geheel vormen en een pratend standbeeld. Het standbeeld stelt de uitvinder Thomas Alva Edison voor, de hoofdpersoon die de bezoekers meeneemt door de verschillende soorten van licht. Deze voorbeelden worden ondersteund door de lange videowand waarop wordt laten zien hoe licht beinvloed wordt door de vier seizoenen van het jaar.

De uitdagingen in dit project was om ervoor te zorgen dat het standbeeld van Thomas Edison tot leven kwam, dit hebben we bereikt door een acteur van voren te filmen en deze beelden te projecteren op het standbeeld in de ruimte. Deze beelden moesten gestabiliseerd en van een kleurfilter voorzien worden. De uitdaging in de videowand zat hem vooral in het aanleveren van drie videosporen welke in elkaar over kunnen vloeien. Ook bracht de breedte van het scherm (ruim 2100 pixels) een uitdaging met zich mee, omdat we hiervoor geschikte beelden moesten vinden welke breed genoeg waren.

DPL1
DPL2
DPL3
DPL4

In opdracht van AV SyncWorks heeft Eripma voor het Helmondse bedrijf DPL Europe (Delta Pro Lighting) een aantal video’s mogen maken voor hun showroom. 

Zoekt u nog iemand die uw video kan vormgeven? Neem vrijblijvend contact met ons op voor een offerte.

Door Jeffiejj

Over the past few years, I've worked on lots of exciting projects regarding all kinds of design work; from Graphic Design to Video-animation and even the Designing of Haunted Houses. At the moment I'm studying Interior Architecture to develop and expand my design knowledge even more!